Mag ik je voorstellen aan het koningspad ˗ dat is wat Kungsleden betekent. Een wandelpad van 450 kilometer door het berggebied van Zweeds Lapland in het hoge noorden van Europa. Grote delen van het Kungsleden zijn geschikt voor het maken van een eenvoudige huttentrektocht. Andere delen zijn alleen geschikt voor ervaren wildkampeerders. In het zomerseizoen maak je er prachtige wandelingen door de uitgestrekte en vrijwel onbewoonde wildernis van het noorden van Zweden over een pad dat goed begaanbaar is, weinig hoogteverschillen kent en prima gemarkeerd is. Aan het begin van de zomer wandel je tussen en soms over uitgebreide sneeuwvelden, aan het eind van de zomer word je overweldigd door de herfsttinten. Na een de lange, harde winter zijn de Zweedse bergen onherkenbaar veranderd in onmetelijke sneeuw- en ijsmassa's. Over een veilig aangelegd en goed gemarkeerde winterroute maak je er dan een prachtige toerlanglauftocht tijdens het vroege voorjaar. Het pad is veelzijdig en biedt wat wils voor ieder die een dagen- of wekenlange trektocht wil maken.

Op deze Kungsleden-website vind je:

Naast allerlei inleidende informatie vind je ook heel veel foto's van de omgeving van het Kungsleden. Het doel van deze website is je te inspireren tot een wandeltocht door Zweeds Lapland, je een eerste beeld te laten vormen van de tocht die je wil gaan maken en je richting te geven bij het kiezen van verdere informatiebronnen voor het plannen van je wandeltocht.

Deze website is het resultaat van een aantal bezoekjes aan het Kungsleden in zomer en winter. Uit alle verzamelde indrukken en beeldmateriaal is deze site ontstaan, zonder commercieel oogmerk. Ik organiseer geen reizen over het Kungsleden.

Mis je bepaalde informatie over het Kungsleden op deze website? Heb je een fout gevonden of heb je aanvullende informatie? Wil je laten weten wat je vindt van deze website? Mail me op info@kungsleden.nl. Geniet van deze site – en ik wens je veel wandelplezier.

Kungsleden wandelpad - Wandelen in Lapland - Wandelen in Zweden - Jeroen Moelands

Aan de voet van de heuvel waarop de hut Alesjaure gelegen is, kijken we zuidwaarts over een van de meertjes in het grote dal waar we doorheen gelopen zijn. - Kungsleden wandelpad - Wandelen in Lapland - Wandelen in Zweden - Jeroen MoelandsAan de voet van de heuvel waarop de hut Alesjaure gelegen is, kijken we zuidwaarts over een van de meertjes in het grote dal waar we doorheen gelopen zijn.